Schuimwijn

DrômeWijnen

 

DOPFF & IRION

 

Appellation Crémant d’Alsace Contrôlée (Haut-Rhin)

 

Dit is een van de meest befaamde wijnproducenten uit de Elzas. Gevestigd in het mooie plaatsje Riquewihr, een middeleeuws stadje midden in de Elzas. De Irion en de Dopff families waren al wijnkenners in de 16de eeuw en zijn door de jaren heen altijd zeer betrokken geweest bij het dorp Riquewihr. Dit wijnhuis is ontstaan uit het samengaan van René Dopff met weduwe mevrouw Irion. René was de eerste die vertrouwen had in herstructurering van het `terroir´ van de wijngaarden en verdeelde ze in 5 `domaines´. Elke `domaine´ werd beplant met de meest geschikte druivensoort. Het Domaine du Château de Riquewihr beslaat maar liefst 27 hectares en dat is, zelfs voor Elzasser begrippen, ‘énorme’. De wijngaarden zijn op het zuiden gericht en liggen niet ver van het pittoreske plaatsje.

 

BRUT

 

Deze lichtgele Crémant is zeer rijk aan bubbels, heeft een subtiele aangename neus met lichte bloementoets. Hij smaakt zeer elegant en fris, met een uitdrukkelijke finale en een fruitige afdronk.

 

Het is een Blancs de Blancs (uitsluitend gemaakt van witte druiven), komende van de Pinot Blanc druif (100%) en gemaakt volgens de Méthode Traditionelle.

 

Een echte aanrader, die vele Champagnes achter zich laat !

 

Fris serveren