Champagne

DrômeWijnen

 

CHAMPAGNE COLLET

When Savoir-Faire Turns to Art

 

In 1921 kwam een groep van wijnboeren die een passie deelden voor de bodem en hun wijnstokken bij elkaar en stichtten de eerste maatschappij van Champagne producenten. Bijna 90 jaar later verdedigt Collet onvermoeibaar die traditie, de onafhankelijkheid en het talent van de wijnbouwers.

Gelegen in Aÿ, op een Grand Cru beroemd terrior, verkrijgt Collet de wijnen van bijna 650 hectare wijngaarden, waarvan sommige van Champagnes beste Cru’s en haar drie druivenvariëteiten.

 

De honderd jaar oude krijtkelders zijn diep uitgesneden in de heuvels onder de wijngaarden, zodat elk van de Cuve’s kan rijpen en zich ontwikkelen tot superieure wijnen.

De keldermeester, een bewaker van deze tradities en deze waardevolle kennis, is als een kunstenaar. Hij geeft de finishing touch aan het meesterwerk. De bewaker van een tempel met enkele kilometers aan kelderruimte. Hij zorgt ervoor dat niets de rust van de flessen verstoort, zodat zij het einddoel kunnen laten beleven, dat de “Savoir-Faire” (kennis) inderdaad, een kunst is.

 

Brut

 

Karaktervolle Champagne samengesteld uit:

 

20% Chardonnay (finesse en elegantie)

30% Pinot Noir (structuur)

50% Pinot Meunier (fruit)

 

Deze Champagne rijpt 3 jaar in de honderd jaar oude kalkstenen kelders van het huis (minstens 15 maanden rijping is verplicht in de Champagne streek).

 

Goudkleurige en sprankelend, met een neus van kruiden en verse boter, levert een frisse maar stevige afdronk.

 

Grand Art Brut

 

Levendige en frisse Champagne samengesteld uit:

 

40% Chardonnay

40% Pinot Noir

20% Pinot Meunier

 

Deze Champagne rijpt 4 jaar in de honderd jaar oude kalkstenen kelders. Door de langere rijping (15 maanden is verplicht) wordt een beter eindresultaat bereikt, hierdoor krijgt hij een uitzonderlijk evenwichtig en fris karakter.

 

Licht en helder van kleur, kleine bubbels, met een sterke en fruitige neus, door het groter percentage Chardonnay zitten er meer mineralen in de smaak, die fris, zacht en afgerond is.

 

Beiden fris serveren